Wednesday 15 January 2014

Mineral Coffee : Kopi Garam Buluh

..Assalamualaikum..
..Orang tanya saya pasal kopi ajaib ni..
..Mineral Coffee namanya..
..Apa kandungannya..?? Apa bestnya..??
..Okey, jom terjah..

..Aroma istimewa Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea.. 
..Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya...
..Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi..


i) Garam buluh sangat bagus utk kesihatan, customer2 Cina yang selalu menghabiskan stok bagitahu- mereka makan/minum garam buluh utk bagi panjang umur (kesihatan meningkat).

ii) Garam buluh bersifat sangat beralkali..(remember : air zam zam di Mekah sangat tinggi alkali +-14 pH nya, Allah mengetahui apa yg terbaik utk hamba2nya) so ia akan neutralise asid berlebihan dalam badan kita (perut lapar/pedih sb asid)

iii) Sel2 badan kita buat 'kerja' secara optimum dlm keadaan yang beralkali, so sel2 yang dah tak berapa optimum buat kerja akan aktif balik...itu la pasal ada testimoni minum kopi mineral seminggu (2kali sehari).. Jangan risau pesakit diabetes, no sugar added.. Dijamin berkhasiat dan selamat diminum..



iv) Bagi peminum2 kopi tegar, Kopi mineral memang sesuai sangat. Cukup rasa!! Kalau anda rasa2 selsema, kepala dah berat.. Dapat minum Mineral Coffee secawan for sure akan segar bugar balik badan tu. Ingat ye, kafeinnya cuma 3%, jadi ianya tak memeningkan.. Yang jadi pening dan migrain tu sebab kopi yang purely kafein, 100% of kafein.. Tertonggenglah si migrain kalau minum..



RAMUAN UTAMA

kopi Robusta, garam buluh



KEBERKESAN

Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.
Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.
Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
Melegakan tekanan.

CARA PENGAMBILAN

Bancuhkan sebungkus Hai-O Mineral Coffee dengan 150ml air panas, boleh diminum selepas dikacau dengan rata.

No comments:

Post a Comment